Only Adult minicamping De Peelhof

De Peelhof in ERica: een idyllisch natuurkampeerterrein in zuidoost Drenthe

 

 

Camping de Peelhof is in verband met gezondheidsredenen helaas gesloten in 2020

 

 

Indien u wilt kamperen op een schitterend gelegen natuurkampeerterrein in het prachtige Drenthe dan is minicamping De Peelhof een goede keuze.

Het natuurkampeerterrein kent 2 velden, een groter veld en een wat kleiner veld met in totaal 25 ruime kampeerplaatsen.

Elke kampeerplaats heeft zijn eigen elektra-aansluiting. Vanaf de camping heeft u een prachtig uitzicht over de akkers. De camping zelf biedt u veel rust en privacy.

Op het kleinere kampeerveld vindt u tevens het toiletgebouw en de afwasplaats. Uiteraard zijn een wasmachine en een centrifuge aanwezig. In het receptiegebouwtje heeft u de mogelijkheid om boeken en/of tijdschriften te lenen. Heeft u trek in een ijsje of een vers eitje voor bij het ontbijt, dan kunt u daarvoor ook bij de receptie terecht. Geen eigen kampeermiddel? Wij hebben de oplossing!

Komt u met uw eigen caravan, camper of tent en heeft u familie of vrienden die graag ook een paar dagen bij ons op de camping willen zijn, maar geen eigen kampeermiddel hebben, dan is het goed te weten dat wij de beschikking hebben over een volledig ingerichte tourcaravan.

Wilt u meer weten hierover, kijk dan even op de speciale pagina "huurcaravan".EEN DAGJE ER OP UIT

De provincie Drenthe staat bekend als 'fiets- en wandelprovincie'. Ook in het gebied waar onze camping is gelegen zult u de vele mogelijkheden van fietsen en wandelen ontdekken. Om u daarbij te helpen lenen wij iedere nieuwe gast een map met allerlei ideeën over uitjes, fiets- en wandelroutes.  Ondanks dat u deze map dus krijgt, willen wij toch op deze plaats enkele voorbeelden noemen om u nog enthousiaster te maken voor onze only adult camping en de omgeving. Zo vindt u in de nabijheid:

 

  • Het Bargerveen.  Het Bargerveen is een natuurgebied van Staatsbosbeheer, het is 2.100 hectare groot en bestaat grotendeels uit hoogveen. Het is het laatste restant van enige omvang in Nederland van het vroegere Bourtangermoeras, waarvan de oorspronkelijke grootte geschat wordt op 1.600 km2  en 3.000 km2.  Het Bargerveen bestaat uit drie delen: in het noorden het Meerstalblok, in het midden het Amsterdamsche Veld en in het zuiden het Schoonebeekerveld.
  • Het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, waar de Drentse veenhistorie tot leven komt.
  • Het Hunebedcentrum in Borger is een archeologisch museum. Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal over de hunebedden en de hunebedbouwers.
  • Het Industrieel Smalspoormuseum: bij ons in de straat, dus u kunt er heenlopen en staat garant voor een ontzettend leuke (mid)dag.
  • Dierenpark Emmen: zeker na de nieuwbouw en de complete verhuizing is dit de mooiste dierentuin van Nederland.
  • Op ons grote kampeerveld is een  jeu-de-boules baan aanwezig.
  • En voor de golfliefhebbers: recht tegenover onze camping is een prachtige golfbaan: Golfbaan Zuid Drenthe in Erica

Dit zijn maar slechts enkele tips als u wat actiever wilt zijn in uw vakantie. Maar nogmaals, u krijgt van ons bij aankomst een map te leen.

 

KAMPEREN ZONDER KINDEREN

Wij richten ons met onze only adult natuurkampeerterrein specifiek op gasten die zonder kinderen willen kamperen. Wij bieden dan ook geen overnachtingen aan jonge gezinnen of grootouders met kleinkinderen, ook niet in het hoogseizoen.

ADRESGEGEVENS

Minicamping De Peelhof Drenthe

Griendtsveenstraat 100

7887 TK  ERICA

Drenthe

tel. 06-12814573 of 06-16362944

 

info@minicampingdepeelhof.nl

http://www.minicampingdepeelhof.nl

 

 

 

Uw gastheer/gastvrouw: Huub van den Heuvel en Zwanny de Jonge
 

 

Wilt u via Facebook op de hoogte blijven van Only Adult minicamping De Peelhof? Klik hiernaast dan op "vind ik leuk".